Elämän ja kuoleman välitilassa on herra Hirasakan valokuvaamo. Sinne ihmiset saapuvat kuoleman hetkellä ja siellä heitä odottaa heidän elämänsä valokuvina- yksi jokaisesta elämän päivästä. Näistä kuvista henkilö rakentaa kuvalyhdyn Hirasakan avulla. Lyhdyn joka "saa elämän kulkemaan kuvina silmien edessä"
Ennen lähtöään valokuvaamosta tuonpuoleiseen jokaisella on mahdollisuus palata Hirasakan kanssa menneisyyteen ja valokuvata yksi erityisen merkityksellinen hetki.
Mutta miksi Hirasakalla itsellään on vain yksi valokuva? Mihin hänen muistonsa ovat kadonneet ja miksi?
Japanilaisilla on kyky kirjoittaa kiehtovasti. Tämäkään kirja ei pettänyt odotuksia. Kirjan tunnelma oli hieman viipyilevä. Ja aihe kiehtova. Kuoleman välitila teemana on samankaltainen kuin T.J Klunen Kuiskailevan oven alla-kirjassa. Näkökulma vain on erilainen. Kirja muodostuu kolmesta eri osasta. Viimeisen valokuvaamon asiakkaan kohtalo selittää myös herra Hirasakan kadonneiden muistojen mysteerin.
"Kuulostaa" mielenkiintoiselta kirjalta ja menee ehdottomasti lukulistalle - ja vinkkinä myös Pojalle (ehkä on jo hänen lukulistallaan).
VastaaPoistaItselläni on juuri kesken Yoko Ogawan Muistipoliisi - tämä sopinee hyvin sen perään.
Olet oikeassa japanilaisten tavasta kirjoittaa, he todella koukuttavat lukijansa. (Kukapa muu minut olisi koukuttanut japanilaisiin kirjoihin kuin Poika.. 😄)
Kiitos vinkistä!