lauantai 6. tammikuuta 2024

Joulu suolaisten tuulten saarella Jenny Colgan

 


Skotlantilaisella Muren saarella talvi on myrskyjen aikaa- monessakin mielessä. Kotisaarelle takaisin muuttanut Flora huomaa odottavansa lasta. Mutta miten kertoa uutinen miesystävälle, jolle perhe on kirosana lapsuuden kaltoinkohtelun ja hylkäämiskokemusten takia. 

Saaren toisessa päässä Floran veljen vakavasti sairas aviomies Colton tekee kuolemaa. Yllättäen paikalle pölähtää Coltonin sairaudesta tietämätön velipoika. Onko hän vain veljensä miljoonien perässä? Pystyykö homoseksuaalisuuden tuomitseva suku lähentymään Coltonin kanssa ennen tämän kuolemaa?

Myös tämä on joululahjakirja 🎁 yksi niistä neljästä kirjasta, jotka Maajussilta sain. Tosin sain itse valita lahjakirjat. Lukumakuni on niin laaja ja luettuja kirjoja jo niin paljon, että lahjakirjan hankkiminen sokkona olisi hyvin vaikeaa. Varsinkin Maajussille, joka ei itse lue.

Olen lukenut kaikki suomennetut Jenny Colganin romaanit. Tykännyt kaikista, mutta minulle tämä Koti pikkusaarella-sarja on kaikista mieluisin. Sarjan henkilöt ovat moniulotteisempia kuin muissa Colganin romaanisarjoissa. Toki mukana ovat Colganin "maneerit" päähenkilön elämänmuutos ja muutto maalaismaisemiin, päähenkilön paras ystävä, jolla on omat ihmissuhdeongelmansa ja lähipiiriin kuuluva ökyrikas amerikkalainen.

Minä olen aina ollut siipirikkojen puolella- olihan jo lapsuuteni lempinukella vaikea alkoholiongelma. Tässä Colganin sarjassa useampikin kirjan henkilö on tavalla tai toisella rikki. Se tekee henkilöistä samaistuttavampia ja itselleni läheisiä. 

Yksi Jenny Colganin kirjojen tavaramerkki on kirjan lopun reseptisivut. Niin myös tässäkin. Tosin joissakin ohjeissa on suomalaiselle eksoottisia raaka-aineita; esimerkiksi ihraa. Beatch Streetin pieni leipomo-sarjan kirjoista olen joitakin ohjeita kokeillut ja tämän kirjan resepteistä kokeiluun jossain vaiheessa lähtee Lanarkin siniset skonssit 😋 

1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä - laitoin kirjan varaukseen saman tien 😊
    Multa on mennyt tämän ja edellisen osan ilmestymiset ihan ohi; ensimmäisen osan luin (lue: ahmin) ja tykkäsin.
    Tykkään näistä Jenny Colganin kirjoista, näissä on jotain joka saa ainakin minut siirtymään ensimmäisestä sivusta alkaen suoraan kirjan maailmaan.
    Reseptejä en kyllä ole koskaan kokeillut

    VastaaPoista