maanantai 12. elokuuta 2024

Jenny Colgan Ihmeitä kesätaivaalla

 



Morag on lentäjien sukua, uusi helmi sukupolvien ketjussa. Hänelle lentäminen on enemmän rakkaus kuin työ. Hän tietää olevansa hyvä työssään, mutta joutuu silti läheltä piti-tilanteeseen, joka vaatii kaksi kuolonuhria. Asiasta suoritetaan tutkinta. Tutkijoille Morag vakuuttaa olevansa lentokykyinen, mutta sisimmässä kaihertaa. Olisiko hän sittenkin voinut tehdä jotain toisin? Ollessaan tutkinnan vuoksi pidätettynä työstään Morag saa hätähuudon kotisaarelta Skotlannin laitamilta. Pientä potkurikonetta liikennöivä isoisä on sairastunut ja tarvitsee Moragin apua.

Hieman pitkin hampain Morag jättää taakseen uuden uutukaisen poikaystävän ja lähtee saarelle. Hetkeksi vain; odottaahan häntä tutkinnan valmistuttua uralla eteneminen ja loistokas uusi elämä Dubaissa edeltä sinne töihin lähteneen poikaystävän kanssa.

Eräällä kuljetuslennolla Morag joutuu tekemään myrskyn keskellä pakkolaskun syrjäiselle saaripahaselle, jossa ei ole kuin vanha majakka. Ainoana asukkaanaan kärttyisä lintututkija Gregor. Myrskyn aiheuttama sähkökatko ja myrskytuhot estävät kaiken yhteyden ulkomaailmaan ja alussa toisiinsa nihkeästi suhtautuvan kaksikon on pakko oppia tulemaan edes jollain tasolla toimeen keskenään siihen asti kun apua saarelle saadaan. Mutta ehtiikö Morag pois saarelta muutaman päivän päästä odottavaan lentosimulaattorikokeeseen? Ilman hyväksyttyä koetta ei uudesta urasta pitkän matkan lennoilla kannata haaveilla. Ja uralla eteneminenhan on juuri sitä mitä Morag haluaa- vai haluaako sittenkään...

Jenny Colgan on yksi kirjailijoista, joiden uusin kirja yleensä eksyy nopeasti käsiini ja viihdyttää kuin rakas ystävä. Ihmeitä kesätaivaalla ei aivan niin helposti mukaansa tempaissut. Ehkä syy oli kirjan aiheessa. Colganin muut kirjasarjat ovat sijoittuneet kirjakauppaan, leipomoon ja kahvilaravintolaan. Kaikki aihealueita, jotka ovat sydäntä lähellä. Lentäminen ei samalla tavalla kiehdo. Oikeastaan kirja sai ilmaa siipiensä alle vasta siinä vaiheessa, kun Morag suorittaa pakkolaskun. Siitä eteenpäin kirja piti otteessaan. Toki hieman ennalta arvattavana. Mutta toisaalta se on yksi Colganin kirjojen hyvä puoli. Onnelliseen loppuun ja rakkauteen voi luottaa! 

Ihmeitä kesätaivaalla aloittaa uuden Skotlannin taivaan alla-sarjan. Tulen kyllä lukemaan seuraavatkin sarjan osat, vaikka tämä sarja ei aivan parasta Colgania olekaan. Minulle Colganin kirjoista paras on Koti pikkusaarella-sarja. Sen uusin osa onkin jo toivottu joulupukilta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti