tiistai 3. huhtikuuta 2018

Mikko Kamula Iso härkä

Vuosi sitten sain (toiveesta) serkultani Mikko Kamulan esikoisteoksen Ikimetsien sydänmailla. Täytyy tunnustaa että en malttanut odottaa kirjaa niitä paria päivää mitä kirjan saamisen ja syntymäpäivänäni väliin jäi =) kirja tuli ahmittua parissa päivässä ja jäin odottamaan jatkoa.

Muutama  viikko sitten kirja palautui mieleeni uusien lahjakirjojen saapuessa luokseni. Milloinkahan se saisi jatkoa? Tiesin Kamulan kirjoittaneen esikoistaan useamman vuoden, mutta taustatyöhän on jo osittain valmiina. Ehkäpä... ja niinhän nettikirjakaupan sivuilla seikkailu tuotti kuin tuottikin tulosta! Jatkoa kirjasarjaan oli ilmestymässä viikolla 13 ❤ sehän on pääsiäisviikko!   Eli jos kirjan ennakkotilaa, niin se saapuu luokseni juuri pyhiksi!!! Ihanaa!

Torstaina se sitten oli hyppysissäni ❤

Kirja jatkaa edellisestä kirjasta tutun Rautaparran perheen tarinaa 1480-luvun etelä-Savossa. Kirjan tarina etenee perheen lasten Tenhon  (noin10-12v), Varpun  ("rippikouluiässä") ja Heiskan (16-18v) silmin katsottuna. 

Vaikka Suomi tuohon aikaan jo virallisesti olikin kristitty maa, uskoivat ihmiset varsinkin syrjäseuduilla edelleen niihin samoihin luonnonjumaliin ja myyttisiin hahmoihin mihin oli uskottu aikojen alusta saakka. Kirjaan onkin kirjoitettu mukaan niin maahisia, riihen ja kodin haltioita kuin Aliseen maailmaan menneitä kuolleita läheisiä. Kirja siis flirttailee fantasiakirjallisuuden suuntaan niinkuin edeltäjänsäkin, mutta ainakaan minua se ei haittaa. Päinvastoin! 

Olen aina ollut kiinnostunut historiasta niinkuin myös kansanperinteestä, joten Kamulan kirjasarja on varsinainen herkkupala ❤ hieman jouduin himojani hillitsemään, että sain kirjan 603 sivua riittämään koko pääsiäiseksi =) eilen se sitten loppui ja loppuikin tavalla joka saa odottamaan malttamattomana seuraavaa osaa! Niin tiiviisti pääsiäistäni savolaisessa savupirtissä vietin, että hetken oli ihan pöllämystynyt ja tyhjä olo kirjan kansien painuttua kiinni. Naureskelinkin joku päivä Maajussille pyhinä vaivanneen päänsäryn johtuvan savupirtissä leijailevasta häkäkaasusta =)

Ja kirjan nimessäkin mainittu Iso härkä- se ei olekaan ihan mikä tahansa hyvin syönyt mullikka vaan myös Kalevalasta tuttu myyttinen jättiläinen.  


5 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Tuo sivumäärä vaan kuulostaa hurjalta, mun keskittymiskykyni ja muistini on jotenkin niin huono nykyään, että en ole varma miten noin paksun kirjan kanssa kävisi.
    Mutta yrittänyttä ei laiteta - tämä löytyy täältä sun blogista muistista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos innostuit niin kannattaa aloittaa siitä Ikimetsien sydänmailla-kirjasta. Siitä perheen tarina alkaa. Eihän sitä paksua kirjaa ole pakko Yhtä soittoa lukea posottaa =) luet kun sille tuntuu.

      Poista
    2. Kiitos vinkistä :)
      Tuo Celia, jota käytän kirjojen kuunteluun on näin käsityöläiselle oiva kapine, kun voi kuunnella ja neuloa yhtä aikaa - kun neuloo ihan perusjuttuja :)

      Poista
    3. Pitääkö Celian käyttäjällä olla joku sairaus tms. vai miten se toimii? Metrijengin hoidon naapurinsetä on näkövammainen ja hän oli Celia-palvelun käyttäjä. Yritti joskus minullekin tarjota äänitteitä lainaan, mutta koska ne olivat pääosin sotakirjallisuutta tms. niin eipä niistä oikein mitään minulle löytynyt.

      Poista
    4. No periaatteessa joo, mutta ei meidän kirjastonhoitaja kovinkaan tarkkaan multa mitään kysellyt. Tosin mulla on tämä Riesa, mutta en tiedä mitkä kaikki sairaudet on niitä joilla oikeudet sinne saa. Kannattaa käydä kysymässä ja juttelemassa.
      Mulla on tunnukset niin, että pystyn kuuntelemaan kirjoja tällä kannettavalla, voisin kuunnella myös tabletilla jos omistaisin sellaisen.
      Olen hankkkinut sinne myös Pratsam -tunnukset (siis ihan sama palvelu), jotta voin käyttää palvelua myös puhelimella.
      Sitten on vielä lisäksi tuo, että voi tilata ihan äänikirjoja, joita voi kuunnella vaikka cd-soittimella, jos ei ole tietokonetta. Eli mahdollisuuksia on paljon.

      Poista